Mavzu: PHP'da standart funksiyalar.
1. KhKHAN (M) (153) [off] | TXT | 8| 18 May 2017, 17:04
strtoupper() barcha harflarni kattasiga alishtirib ko'rsatadi.
strtolower() tepadagini aksi.
ucfirst() so'zdagi 1-harfni kattasiga alishtirib ko'rsatadi.
htmlspecialchars() HTML teglarni yozuv sifatida ko'rsatadi.
count() belgilarni sanaydi.
copy('manzil','Nom'); fayl nusxalaydi.
Chmod('manzil','0miqdor'); prava dostup.
rename('manzil','yanginom'); nomlaydi.
unlink('manzil'); faylni o'chiradi.
Rand(0,9) 0dan 9gacha bo'lgan tanlovsiz raqamni chiqaradi, miqdorni oshirish mumkun.
2. Akbarali (2833) [off] | TXT | 8| 18 May 2017, 17:06
Yana yozing zo'r
3. Tayotabek (1510) [off] | TXT | 8| 18 May 2017, 17:07
Ochig'i tushunmadim. Ködlarga misol keltirib yozing
4. KhKHAN (M) (153) [off] | TXT | 8| 18 May 2017, 17:19
Tayotabek (18 May 2017, 17:07):
Ochig'i tushunmadim. Ködlarga misol keltirib yozing
Tayotabek, quyida GET so'rovni ham o'rgataman.

<?

$name 
"my_name.jpg"; <a href='/search.php?q=bu&d=2'>#bu</a> faylga nom

<a href='/search.php?q=fayl&d=2'>#fayl</a> nusxalash va unga nom berish

if(copy($_GET['url'],$name)){

<
a href='/search.php?q=javob&d=2'>#javob</a>

echo 'Bajarildi';

}else{

<
a href='/search.php?q=aks&d=2'>#aks</a> xoldagi javob

echo 'Bajarilmadi';

}

?>



bu kodlarni PHP sah. Ochib kiritas va o'sha sah.ga misol khan.php?url=rasm%20manzili
tarzida tashrif buyuras.
Raxmat aytdi (1): Tayotabek,
5. ERKIN7717 (61) [off] | TXT | 8| 20 May 2017, 09:51
bitta saytni parserladim matnini bazaga yozdim matn quyidagicha
strtoupper() barcha harflarni kattasiga alishtirib ko'rsatadi.
strtolower() tepadagini aksi.
ucfirst() so'zdagi 1-harfni kattasiga alishtirib ko'rsatadi.
htmlspecialchars() HTML teglarni yozuv sifatida ko'rsatadi.
count() belgilarni sanaydi.


lekin bazaga strtoupper() barcha harflarni kattasiga alishtirib ko'rsatadi.strtolower() tepadagini aksi.ucfirst() so'zdagi 1-harfni kattasiga alishtirib ko'rsatadi.htmlspecialchars() HTML teglarni yozuv sifatida ko'rsatadi. count() belgilarni sanaydi.

shuni qanday qilib tepadagiday qilsa boladi
6. KhKHAN (M) (153) [off] | TXT | 8| 20 May 2017, 13:16
ERKIN7717 (20 May 2017, 09:51):
bitta saytni parserladim matnini bazaga yozdim matn quyidagicha
strtoupper() barcha harflarni kattasiga alishtirib ko'rsatadi.
strtolower() tepadag• • •
ERKIN7717, tepadagi b.n buni qanaqa farki bor?
7. ERKIN7717 (61) [off] | TXT | 8| 21 May 2017, 00:02
KhKHAN (20 May 2017, 13:16):
ERKIN7717, tepadagi b.n buni qanaqa farki bor?
KhKHAN, strtolower() tepadagini aksi.
ucfirst() so'zdagi 1-harfni kattasiga alishtirib ko'rsatadi.bunda aksi dn keyin paski qatorga tushyapti
strtolower() tepadagini aksi. ucfirst() so'zdagi 1-harfni kattasiga alishtirib ko'rsatadi.
bunda esa yoq
Ma'lumotlar
Mavzu id raqami: 1336
Mavzuga oid xabarlar soni: 13 ta
So'ngi faollik vaqti: 4 Feb 2018, 01:40
Mavzuni ko'rishgan: 8 kishi
» txt shaklida yuklab olish
» Mavzudagi yangi xabarlardan xabardor bo'lishni rad etish
uzmasters.ru Onlayn 82 (0/82)
uzmasters.ru Forumga a'zo bo'lish
uzmasters.ru Forumdan qidirish
uzmasters.ru Bosh sahifa
Яндекс.Метрика UzMasterS.Ru