uzmasters.ru Kirish
uzmasters.ru Forumga a'zo bo'lish
INTERNET VA DASTURLASH | Dasturlash tillari |
Mavzu: Bootstrap
Mavzu fayllari (0)
1. DreaMs_WorLD (M) (132) [off] |TXT| 10|4 Nov 2017, 14:39
Bu mavzuda bootstrap haqida gaplashamiz...
2. Ashurov(2582) [off] |TXT| 10|4 Nov 2017, 14:45
Bootstrap dasturlash tili emas, Html va css, .js lar tarkibida bolgan til komponeti, xuddi ajax js skriptlar, html jadval
....
..
.
Bootstrap(также известен какTwitter Bootstrap [2] [3] [4]) — свободный набор инструментов для создания сайтови веб-приложений. Включает в себя HTML- и CSS-шаблоны оформления для типографики, веб-форм, кнопок, меток, блоков навигации и прочих компонентов веб-интерфейса, включая JavaScript-расширения.

:)
3. DreaMs_WorLD (M) (132) [off] |TXT| 10|4 Nov 2017, 17:21
wikidan o`g`irladizmi??
PS: Bootstrapni yana qaysi bo`limga ochishim mumkin endi? Agar neto ochib qo`ygan bo`sam o`zgartirilar :koz:

Bootsrap xaqida qisqacha: bootstrap bu css komponentining modifikatsiyalangan ko`rinishidir... bootstrap xozirgi kunda jaxon standarti deb tan olingani mubolag`a emas... Saytlarning qurilmalarga qarab moslashuvchanligi aynan sayt bootstrapdan foydalanib yozilgan ekanligidan dalolat beradi! :zorr:
Ijobiy (1): Ashurov,
4. Tayotabek(1141) [off] |TXT| 10|4 Nov 2017, 18:48
Adashmayapgan bösam bundan iconkalar yasdi a ? Yo adashdimi.
Namuna chiroyli.*z menulardagi rasmlar css
5. DreaMs_WorLD (M) (132) [off] |TXT| 10|4 Nov 2017, 19:43
yo`q ikonka yasalmedi bootstrapda fontansowme (nomi shunaqa edi) fonti bor... shu fontlar orqali ikonkalar qo`yish mumkin...
6. dimauz (278) [off] |TXT| 10|28 Nov 2017, 17:29
Savol boredi:
Bootstrap nimaligini bildim azgina.
Savolim shuki masalan sayt yaratdik johnda unga bootstrap ni qande ulaymiz
yoki unga maxsus script bormi.???
Ikkinchi savolim: VOYDODA.COM PARVONA.COM shu saytlar xam bootstrap da qilinganmi.???

7. shahzodbekpro (296) [off] |TXT| 10|28 Nov 2017, 20:51
dimauz (28 Nov 2017, 17:29):
Savol boredi:
[b] Bootstrap nimaligini bildim azgina.
Savolim shuki masalan sayt yaratdik johnda unga bootstrap ni qande ulaymiz
yoki unga maxsus• • •
dimauz, parvona.com 50 ga 50 qilingan yarimmi boostrap yarimi icon ... voydoda.com esa boostrap bo'lishi kere
8. RecogniZe (45) [off] |TXT| 10|29 Dec 2017, 21:28
dimauz (28 Nov 2017, 17:29):
Savol boredi:
[b] Bootstrap nimaligini bildim azgina.
Savolim shuki masalan sayt yaratdik johnda unga bootstrap ni qande ulaymiz
yoki unga maxsus• • •
dimauz, ayni damda johncms ga bootsrap ulab bo`lmaydi. Nega degan savol tug`ilishi tabiiy. Bir necha sabablar bor:
1- har qanday web dastur(skript) 2 qismga bo`linadi: Frontend va Backend
Frontend - dasturning tashqi ko`rinishi (html kod)
Backend - dasturning serverda joylashgan qismi (php kodi)
Standartlarga ko`ra bu ikki qism biri biri bilan aralshib ketishi kerak emas. Masalan, php kod yozilgan qismida html kodni yozib bo`lmaydi. va aksi, html qismida php kod ishlatish mumkin emas. Yuqori sifatli skript shunday yoziladi.

Ko`pincha frontend uchun maxsus shablonizator freymvorklar ishlatiladi (misol smarty).
Nega ? Agar skript 2 qismga ajratilsa, dasturchi va dizayner bir biriga halaqit bermay bir vaqtni o`zida bitta skriptni taxrirlayveradi. Eng qizig`i, dasturning phpkod qismiga judayam kam o`zgartirish kiritgan holda dasturni dizaynini o`zgartirish mumkin. Tashqi ko`rinishga hohlagan css freymvork o`rnatishingiz mumkin. Misol: Bootstrapdan jquery ga yoki jqeurymobiledan ratched ga.

Lekin, johncms bunday stantartlarga mos kelmaydigan "havaskor skript". Unda backend va frontend aralashib ketgan. Qanday qilib deysizmi ? Johncms ning hohlagan faylini ochib ko`ring, unda "echo" funksiyasi orqali ekranga ma`lumotlar chiqariladi. Bu shablonizator yo`qligidan dalolat.

Johncmsga bootstrapni o`rnatgan odam bor. Lekin u ham oldin johncms ga shablonlar sistemasini o`rnatgan. Ya`ni phpkodni html koddan ajratib olgan. Ana undan keyin bootstrapni o`rnatgan.
Ijobiy (1): Bahh Tee,
Raxmat aytdi (1): dimauz,
9. usoft (42) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 11:27
Bootstrapni faqat icon larini olsa bo'ladimi
10. Bahh Tee(3944) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 11:30
usoft (3 Feb 2018, 11:27):
Bootstrapni faqat icon larini olsa bo'ladimi
usoft, bu butush boshli dizaynlashtirilgan fremwork. Faqat icon emas
11. usoft (42) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 11:48
Bootstrapda faqat stillarini ishlatsa ham boladimi, index ni 6zim tuzsam ham b6ladimi
12. btc (249) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 17:24
usoft (3 Feb 2018, 11:48):
Bootstrapda faqat stillarini ishlatsa ham boladimi, index ni 6zim tuzsam ham b6ladimi
usoft, mana bitta misol http://top.rasmlar.ga tepa paneli bootstrapda iconckar formalar ham bootsrapda tuzdim reklama emas
13. btc (249) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 17:26
Bootstrap 4 Bootstrap-ning eng yangi versiyasidir - bu eng mashhur HTML, CSS va JavaScript-ni tezkor , mobilyan birinchi veb-saytlar yaratish uchun mo'ljallangan.

Bootstrap 4 yuklab olish va foydalanish uchun umuman bepul!
14. btc (249) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 17:28
Bootstrap 4 ning afzalliklari:

<b>Oddiy foydalanish: </b>HTML va CSS-ning asosiy ma'lumotlariga ega bo'lgan har bir kishi Bootstrap 4dan foydalanishni boshlashi mumkin
<b>Ta'sirchan xususiyatlar: </b>Bootstrapning sezgir CSS vositalari telefonlarga, planshetlarga va ish stollariga mos keladi
<b>Mobile-birinchi yondashuv:</b> Bootstrap 4da, dastlabki mobil jihozlar yadro freymining bir qismidir
Brauzer mosligi: Bootstrap 4 barcha zamonaviy brauzerlar (Chrome, Firefox, Internet Explorer 10+, Safari va Opera) bilan mos keladi.
15. btc (249) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 17:31
Agar siz Bootstrap 4ni o'zingiz yuklab olishni xohlamasangiz, uni CDN (Content Delivery Network) dan qo'shishingiz mumkin.

MaxCDN Bootstrap-ning CSS va JavaScript uchun CDN-ni taqdim etadi. Bundan tashqari, jQuery-ni qo'shishingiz kerak:
16. btc (249) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 17:32
<!-- Latest compiled and minified CSS -->
<link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.0.0/css/bootstrap.min.css">

<!-- jQuery library -->
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.3.1/jquery.min.js"></script>

<!-- Popper JS -->
<script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/popper.js/1.12.9/umd/popper.min.js"></script>

<!-- Latest compiled JavaScript -->
<script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.0.0/js/bootstrap.min.js"></script>



Agar bootstrapda dizaynlashni hohlasez shundan foydalanishizi tavfsiya qilaman bexato ishledi
17. btc (249) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 17:34
Bootstrap 4 bilan birinchi veb-sahifani yarating
1. HTML5 doctype qo'shing

Bootstrap 4 HTML5 elementlarini va CSS xususiyatlarini talab qiladigan HTML xususiyatlaridan foydalanadi.

Har doim HTML-ning doctype-ni sahifaning boshida, lang xislati va to'g'ri belgilar to'plami bilan birga kiriting:

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="utf-8">
</head>
</html>
2. Bootstrap 4 ko'chma-avval

Bootstrap 4 mobil qurilmalar uchun moslashishi uchun yaratilgan. Mobilyaning birinchi uslubi yadro bazasining bir qismidir.

Kerakli renderlash va tegishdagi yaqinlashtirishni ta'minlash uchun <head> elementida quyidagi <meta> tegini qo'shing:

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
width=device-width qismi width=device-width ekran kengligidan (bu qurilmaga bog'liq ravishda o'zgaradi) rioya qilish uchun sahifaning kengligini belgilaydi.

initial-scale=1 qism birinchi marta brauzer tomonidan yuklangan birinchi zoom darajasini belgilaydi.

3. Konteynerlar

Bootstrap 4 da sayt mazmunini yopish uchun o'z ichiga olgan elementni talab qiladi.

Tanlov uchun ikkita konteyner klassi mavjud:

.container klassi sezgir aniq kenglikli konteynerni taqdim etadi
Container .container-fluid klassi to'liq kenglikli konteynerni taqdim etadi, bu kengaytirgichning kengligi
18. btc (249) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 17:35
Hullas bootstrapda sayt ochilar judayam zor sayt boladi :koz::zorr:
19. Tayotabek(1141) [off] |TXT| 10|3 Feb 2018, 18:52
Bootstrap ishlatilgan saytlarga browserdan kirsa iconlar yöq böb qoladi. Bu nimadan?
20. btc (249) [off] |TXT| 10|4 Feb 2018, 11:03
Tayotabek (3 Feb 2018, 18:52):
Bootstrap ishlatilgan saytlarga browserdan kirsa iconlar yöq böb qoladi. Bu nimadan?
Tayotabek, ucborowsermi minidan emas ucwebdan kirin korinadi
12>>>
Ma'lumotlar
Mavzu id raqami: 2027
Mavzuga oid xabarlar soni: 31 ta
So'ngi faollik vaqti: 8 Aug 2018, 11:50
uzmasters.ru Onlayn 81 (2/79)
uzmasters.ru Forumga a'zo bo'lish
uzmasters.ru Forumdan qidirish
uzmasters.ru Bosh sahifa
".$_SERVER[