Mavzu: Kodlardagi tezlikka ta'sir qiluvchi xatolar
1. BLACK_LION(M) (4793) [off] | TXT | 25| 15 Jul 2020, 23:43
Assalomu alaykum hurmatli xvest.ru hosting foydalanuvchilari!

Men ko'p kuzatib boraman (hosting adminligim uchun majburman), ayrim foydalanuvchilarning kodlarini ko'rsam ko'zimdan yosh keladi va asabim buzulganidan ya'ni hosting tezligi pas ekan yoki pasaydimi kabi xabarlardan so'ng tekshirganimda, ushbu foydalanuvchiga, hostingdan foydalanmaslikni iltimos qilaman.

Kodni qanchalik to'g'ri terish kerak? (P/S: men ham mutahassis emasman!)
Aytaylik,
file_put_contents("step/$cid.step","cron");

buni aslida
file_put_contents("step/".$cid.".step","cron");

kabi holatda kiritish kerak.

Aytaylik, siz ob-havoni yoki shunga o'xshash ma'lumotni boshqa saytdan olmoqchisiz...
$toshkent = file_get_contents("https://obhavo.xvest.ru/obhavo/bot.php?toshkent");
$samarqand = file_get_contents("https://obhavo.xvest.ru/obhavo/bot.php?samarqand");

....
Va shu kabi davom etadi va siz davomida
if ($tx == 'toshkent'){
bot('sendmessage',
'chat_id' => $tid,
'text' => $toshkent
);
}

if ($tx == 'samarqand'){
bot('sendmessage',
'chat_id' => $tid,
'text' => $samarqand
);
}

Kabi ko'rinishga ega bo'ladi.

Aslida qanday yozgan ma'qul?
if ($tx == 'toshkent'){
$toshkent = file_get_contents("https://obhavo.xvest.ru/obhavo/bot.php?toshkent");
bot('sendmessage',
'chat_id' => $tid,
'text' => $toshkent
);
}

if ($tx == 'samarqand'){
$samarqand = file_get_contents("https://obhavo.xvest.ru/obhavo/bot.php?samarqand");
bot('sendmessage',
'chat_id' => $tid,
'text' => $samarqand
);
}


Bunga sabab nima?
Siz o'ylab ko'ring, foydalanuvchi /start buyrug'ini bergan vaqtda ham bot
$samarqand = file_get_contents("https://obhavo.xvest.ru/obhavo/bot.php?samarqand");

so'rovini so'rab oladi va davomidan /start buyrug'iga teng bo'lgan buyruqni foydalanuvchiga javob tariqasida yo'llaydi.
Agar asl holatda qilsak bunday so'rov faqatgina aniq foydalanuvchi tomonidan so'ralganda ya'ni Samarqand Ob havosi buyrug'ini bergan holdagiga file_get_contents orqali so'rovni amalga oshirib, butun sahifadagi so'rovlarni so'ramasdan aniq va tezkor javob beradi.

Keyin ko‘pchilik
mkdir('dаtа');


Qiladi. Maslahatim:
if(!is_dir('dаtа')){
mkdir('dаtа');
}


is_dir

bu - tekshirish funksiyasi
Sababi, ayrimlarda dаtа nomli papka mavjud emas va php ham yo'q narsani o'chirishga harakat qilib, kodni qiynaydi!


E'tibor uchun raxmat, savollar bo'lsa bemalol faqat shu shu yerda, lichkada emas!!!

#darslik #tezlashtirish #kod #xatolik
Oxirgi o'zgarish: BLACK_LION (15 Jul 2020, 23:46)
Ijobiy (1): Ashurov,
Ma'lumotlar
Mavzu id raqami: 3546
Mavzuga oid xabarlar soni: 1 ta
So'ngi faollik vaqti: 15 Jul 2020, 23:43
Mavzuni ko'rishgan: 25 kishi
» txt shaklida yuklab olish
» Mavzudagi yangi xabarlardan xabardor bo'lishni rad etish